O nama

Radomir Antić

Radomir Antic Autobiografija

Autobiografija

Rođen sam, kao sedmo dete, u velikoj porodici, koja je živela ispod samog masiva Prokletija u Metohiji blizu Manastira Visoki Dečani gde sam proveo detinjstvo do polaska na Vojnu Akademiju. Kao dečak bio sam hiperaktivan i stalno sam bio u pokretu. Nisam znao šta je hodanje, osim trčanja.

Fudbal sam voleo više od svega. Često sam povređivan i stalno sam bio u zavojima, krpama zbog raznih povreda koje su mi majka i deda brzo sanirali i to samo rukama i travama uz objašnjene kako ih otklanjaju. Doživeo sam mnoge sportske povrede kako u mladosti tako i u starosti. U vreme dečačkih dana, pedesetih godina prošlog veka, morao se znati neki zanat. Kao najmlađi nestašni unuk koji nikada nije rekao neću ili ne mogu, ali se najviše povređivao, zbog fudbala, deda je odlučio da me nauči nameštanju kičme i zglobova. Do polaska u školu naučio sam tehniku nameštanja.

Najviše me oduševljavalo kada dižem ljude uvis pa čujem krckanje, odlepljivanje kičme. Taj zvuk i danas doživljavam na poseban način. Praksa je ostala u glavi, kao učenje vožnje bicikle ili plivanja i aktivira se po sopstvenoj želji. Kako nas je deda učio, opisano je u knjizi.

Poziv za pilota bio san svakog dečaka, te odlučih da napustim moje ognjište, livade, bašte. Negde u mislima ostala je vizija, osećaj kako je lako smanjiti bol, otkloniti uzrok bolesti i da svaka bolest ide iz glave a zavisi od statike kostura - mehanike. Za vreme školovanja na Akademiji pokušavao sam pokazati moje umeće ali pravilom službe to je bilo zabranjeno, kažnjivo po zakonu baviti se tada nadrilekarstvom.

Kasnije kao oficir nisam smeo da se bavim dodatnim poslovima ali sam ostao da igram fudbal do duboke starosti. Povrede koje sam doživeo za 21 godinu, baveći se sportom ostavile su veliki trag na moj koštani sistem. Imao sam pored sebe izuzetne lekare ali niko nije znao da mi odmah namesti iščašenu nogu, rame, koleno (koje je moglo pogrešno da zaraste), da nisam posećivao dedu i kostolomce da mi u delić sekunde saniraju povredu kako bih treći dan već krenuo na trčanje i nastavio sa sportom. Ta veština mi je pomogla da dugo ostanem u sportu.

U 39. godini, doživeo sam tešku telesnu povredu (opisana je kasnije u knjizi), gde su trebali da mi amputiraju nogu. Razočaran načinom lečenja i saniranja povrede od strane savremene medicine, zatražio sam pomoć od kostolomca Senića koji je radio isto kao i moj deda, pa sam izbegao ono najgore i bio izlečen. Išao sam često kod njega, vodio porodicu i ujedno usavršavao zahvate koje sam učio kao dečak.

Deda Dušan je osetio i video da imam talenta, da brzo učim, prihvatio je da mi bude učitelj. Za vreme službovanja, a i kasnije, tokom ratnog stanja, vršio sam nameštanja kolegama, vojnicima, komšijama, porodici, rođacima, koji su bili oduševljeni rezultatima pokazanim kroz veštinu i znanje.

Vizija kako je lako isceliti čoveka je postala životna svrha, put kojim je trebalo ići. Nakon prekomande u Generalštab pa sve do penzionisanja, radio sam razna nameštanja. Pročulo se da nameštam kičmu a posebno čukljeve i kolena. Nameštao sam kičme i zglobove generalima, starešinama posle dobijanja dijagnoze lekara sa VMA.

Doživeo sam da budem na prijemu kod Vrhovnog komandanta za izuzetne zasluge za vreme rata. Nakon godinu dana po ličnom zahtevu odlazim u penziju. Tada sam imao dovoljno vremena da se posvetim poslu koji volim. Dobar glas se daleko čuje, a loš još dalje, tako kaže naš narod. Zato sam se obavezao da ću ispuniti majčin blagoslov da ću raditi pošteno i da mogu mirno da spavam. Kasnije sam dobio blagoslov sa Hilandara za moje isceliteljske ruke.


Palata Srbije

Pročulo se moje umeće, pošto sam „nameštao“ lekare, sportiste, akademike, koji su mi pričali da imam zlatne ruke, ali da za ovo što radim bilo bi dobro da imam diplomu, jer ovako ću uvek biti nadrilekar, te mogu krivično odgovarati, jer se nama koji smo bez diplome, samouki i najmanje greške ne praštaju. Poslušao sam savet i završio sam Višu školu za više sportske fizioterapeute.

U svojoj 53. godini, kao student 2004. godine zahvaljujući udruženju Sportske medicine prisustvovao sam Kongresu u Grčkoj i dobio sudbinsku priliku.

Praktičnim primerom pokazao sam kvalitet terapije kod tretmana doktora iz Turske gde sam sa dve terapije uspeo da ga oslobodim korišćenja štaka. Promovisali su me tom prilikom u počasnog doktora sportske medicine a Diplomu i danas držim na zidu, kako u Srbiji niko ne bi mogao da mi kaže da sam nadrilekar.

Vremenom kroz praksu i školovanje, povratio sam stečeno znanje a samu božju metodu oblikovali smo na naš način, imajući u vidu veliko teorijsko poznavanje anatomije, neurologije i fiziologije čoveka, koje sada sprovodim u praksi.

U Novembru 2005.godine položio sam držani ispit za Višeg sportskog fizioterapeuta. Danas radim u Beogradu, sa porodicom.

Imam za sada šest naslednika.

* Potpukovnik u penziji

* Diplomirao za višeg sportskog fizioterapeuta i položio državni ispit

* Dobio blagoslov sa Hilandara za njegove zlatne ruke

*Dobio zvanje počasnog Doktora sportske medicine na kongresu u Grčkoj,

*Postao Instruktor Sinapsologije – nova grana u oblasti rehabilitacije i neurologije u Italiji (koja se veoma prožima sa kompletnim načinom rada koji Radomir zastupa i samim tim je naučno dokazuje)


*Postao je Vitez Vidar zbog očuvanja sećanja na tradicionalni način lečenja vitezova pomoću kostolomačke, božje metode isceljenja tela.

Ne lečimo krajnji stadium nekog teškog oboljenja niti kancer.


Broj mob.tel. 064 13 36 483
info@kostolomac-antic.com


cin Bojan Antić

BOJAN , Prvi naslednik

Završio je za Višeg sportskog fizioterapeuta. Instruktor Sinapsologije. Bio je veslač i igrač američkog fudbala. Doživeo je mnoge sportske povrede gde je shvatio prednosti i mane jedne i druge medicine. Nastavlja očevim stopama. Vrlo je uspešan i odličan edukator. Prihvatio je naziv kostolomac. Prvi i najiskusniji naslednik koji je radio više od 15 godina, zajedno sa ocem. Dugo radi samostalno i ima svoje pacijente kod kojih je vrlo cenjen.


Broj mob.tel. : 060 628 00 88


cerka Ivana

IVANA

Masažom se bavi više od 18 godina. Fizioterapeut, maser, edukator. Instruktor Sinapsologije. Uspela je da očeve zahvate i znanje kostolomca usavrši, kombinuje sa tretmanima masaže i tu ima velikog uspeha. U mladosti se bavila gimnastikom, košarkom, veslanjem. Bila je prvakinja Srbije u dublskul-u. Pored zajedničkog rada, uči i istražuje prirodne priznate metode lečenja. Radi samostalno, ima svoje klijente i kompanije sa kojima sarađuje.


Broj mob.tel. : 060 40 41 177


cerka Jelena

JELENA

Završila je Visoku školu, odsek sportski fizioterapeut. Instruktor Sinapsologije. Bavila se rukometom od svoje šeste godine sa velikim uspehom. Školsku teoriju o medicini kombinuje sa praktičnim znanjem koje je godinama sticala u radu sa porodicom i ocem. Usavršila je metodu nameštanja kostiju i kičme. Radi samostalno nameštanje kičme i zglobova. Ima svoje pacijente i vrlo je uspešna.


Broj mob.tel. : 069 620 089